مجازی سازی دسکتاپ (Desktop virtualization) چیست؟

مجازی سازی دسکتاپ، دسکتاپ کاربران را مجازی می‌کند و پردازش دسکتاپ کاربران در محیط سرور صورت می‌گیرد. کاربران تغییر محسوسی نسبت به حالت سنتی احساس نمی‌کنند. چراکه همه موارد مثل قبل روی مانیتور آن­ها نشان داده می‌شود. با پیاده سازی این سرویس، کاربران در هر مکان می‌توانند به دسکتاپ خود لاگین نمایند و وابسته به یک سیستم خاص نیستند. از مزایای مجازی سازی دسکتاپ در ادامه بیشتر خواهیم گفت.

یک نوع محبوب مجازی سازی دسکتاپ، زیرساخت دسک تاپ مجازی VDI است. VDI نوعی از مدل سرور کلاینت-مجازی سازی دسک تاپ است. VDI از ماشین‌های مجازی مبتنی بر میزبان برای تحویل دسک تاپ‌های مجازی مداوم و غیرپایدار به انواع دستگاه‌های متصل استفاده می‌کند. با یک دسکتاپ مجازی مداوم، هر کاربر دارای یک تصویر دسکتاپ منحصر به فرد است که می‌تواند با برنامه‌ها و داده‌ها آن را سفارشی کند. زیرا می‌داند برای استفاده در آینده ذخیره می‌شود.

یک زیرساخت دسکتاپ مجازی غیر پایدار به کاربران اجازه می‌دهد تا در صورت نیاز به یک دسکتاپ مجازی از یک بستر مشابه دسترسی داشته باشند. هنگامی که کاربر از VDI غیر پایدار خارج شد، به حالت تغییر نیافته خود باز می­‌گردد. برخی از مزایای زیرساخت دسکتاپ مجازی بهبود امنیت و مدیریت متمرکز دسکتاپ در سراسر سازمان است.

مهم نیست کاربران از چه نوع سیستم عاملی استفاده می‌کنند. آن‌ها از طریق بستر شبکه و دستگاه­‌های مختلف مانند تین کلاینت‌ها، زیروکلاینت‌ها، کامپیوتر، تبلت و گوشی به دسکتاپ خود دسترسی پیدا می‌کنند.

در این تکنولوژی نصب نرم افزارهای مورد نیاز و بروز رسانی آن­‌ها و کلیه کارها بر روی سرور توسط مدیرشبکه انجام می‌شود. چون هیچ نوع اطلاعاتی برروی دستگاه کاربران ذخیره نمی‌شود. بنابراین در صورتی که دستگاه کاربر به هر دلیلی دچار مشکل شد خطری از بین رفتن داده‌ها را تهدید نمی‌کند. همچنین پشتیبان گیری و باز گرداندن اطلاعات به مراتب بسیار سریع‌تر می‌باشد.

کاربران همانطور که از یک دسکتاپ فیزیکی استفاده می‌کنند از دسکتاپ مجازی هم می‌توانند استفاده کنند. از مزایای مجازی سازی دسکتاپ این است که به کاربران اجازه می‌دهد از هر مکانی به صورت ریموت به دسکتاپ خود دسترسی داشته باشند.

مزایای پیاده سازی مجازی سازی دسکتاپ

دسکتاپ‌های مجازی مزایای فراوانی به همراه دارد که بستگی به مدل پیاده سازی هر سازمان دارد. برخی از مزایای پیاده سازی دسکتاپ مجازی عبارت است از:

کاهش هزینه‌­ها

  • هزینه لایسنس و قفل‌های نرم افزاری و آنتی ویروس
  • استفاده از فضا در محیط دیتاسنتر
  • کاهش مصرف برق
  • هزینه خرید سخت افزار
  • هزینه پشتیبانی سیستم­‌ها
  • کاهش صورت حساب‌های مصرف انرژی

امنیت بالا

  • محیط‌های مبتنی بر تین کلاینت یا زیرو کلاینت در قبال برنامه‌های ناشناخته و مشکوک و ویروس‌های شناخته شده امن هستند
  • امکان کپی کردن داده‌ها بر روی هیچ دستگاهی غیر از سرور وجود ندارد
  • پردازش متمرکز، مدیریت و مانیتورینگ سیستم‌ها را آسان می‌سازد

مدیریت راحت

  • کلیه ارتقا‌های سخت افزاری، نرم افزاری، سیاست‌های امنیتی و تغییرات برنامه در دیتا سنتر انجام می‌شود
  • جهت رفع مشکل کاربران نیازی نیست که مسئول شبکه پشت سیستم کاربر قرار گیرد
  • خرابی کمتر، افزایش بهره‌وری در میان کارکنان و مسولینIT و پشتیبان گیری ساده و متمرکز از دسکتاپ کاربران

افزایش سود و بهره‌وری

  • نصب نرم افزار‌های جدید و بروز رسانی برنامه‌ها بر روی سرور انجام می‌شود.
  • با توجه به اینکه کلیه عملیات برروی سرور انجام می‌شود و کلیه پردازش‌ها متمرکز می‌باشد نیاز به منابع انسانی متخصص کمتر می‌شود
  • دسترسی به داده‌ها و برنامه‌ها از هر جایی امکان پذیر می‌باشد
  • در واقع هزینه تعمیر و نگهداری تین کلاینت‌ها و زیروکلاینت‌ها بسیار سریع‌تر و ارزان تر از کامپیوتر‌ها می‌باشد. همچنین نیازی به ارتقا سخت افزار و قطعات و جود ندارد. بروز رسانی کلیه برنامه‌ها و جهت ارتقا شبکه کلیه تغییرات فقط بر روی سرور انجام می‌شود
  • میزان بهره وری تا ۹۸% افزایش پیدا می‌کند. در شبکه‌های مبتنی بر تین کلاینت و زیروکلاینت این افزایش بهره وری کاملا مشهود است. زیرا تین کلاینت‌ها و زیروکلاینت‌ها به صورت یک ترمینال عمل می‌کنند. که جهت سرویس‌دهی و اجرای برنامه‌ها نیاز به برقراری ارتباط با سرور مرکزی دارند. کلیه پردازش‌ها سمت سرور انجام می‌شود. در واقع کاربران توسط موس و صفحه کلید اطلاعات را ارسال می‌کنند و خروجی که همان داده‌های پردازش شده می‌باشد بر روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود.

بهترین محصولات جهت پیاده سازی دسکتاپ مجازی

در سال ۲۰۲۰ می‌توان جهت معرفی بهترین محصولات برای پیاده سازی دسکتاپ مجازی به موارد زیر اشاره کرد:

نتیجه گیری

همانطور که می‌دانید یکی از مزایای اصلی VDI افزایش امنیت بسیار بالا و حفاظت از اطلاعات درون سازمانی و برون سازمانی می‌باشد.

از آنجا که کلیه تراکنش‌های درون سازمانی در یک محیط ایزوله انجام می‌شود، امنیت کامل توسط تیم ما تضمین می‌گردد.

سازمان و نهاد‌هایی که تمایل دارند به سمت رایانش‌های ابری بروند مطمئنا در آینده‌ی نزدیک نسبت به دیگر کسب و کار‌ها موفق تر خواهند بود.

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در حوزه خدمات ابری داشته باشید به بخش رایانش ابری مراجعه کنید. جهت مشاوره و طراحی زیرساخت مجازی سازی دسکتاپ ‌با ما در ارتباط باشید.

©HOOPAD Cloud Soloutions - 2024