خدمات سیتریکس در ایران

پیاده سازی Citrix در ایران، Citrix XenApp، Citrix XenDesktop، لایسنس XenDesktop، پیاده سازی NetScaler و … از جمله خدمات شرکت هوپاد در حوزه سیتریکس است.

سیتریکس چیست؟

سیتریکس، روی یک اصل تمرکز دارد: اینکه در تمام دنیا داده‌ها و نرم افزارها به صورت ایمن، به راحتی قابل دسترسی باشند. از هرجایی و در هر زمانی و روی هر دستگاه و شبکه‌ای.

آشنایی بیشتر با سیتریکس (CITRIX)

استراتژی برای دستیابی به دیدگاه ما:

همانطور که همه‌ی کسب و کارها به کسب و کارهای دیجیتالی تبدیل می‌شوند، سازمان‌ها نیز باید به ایجاد مدل‌های تجاری جدید، راه‌های جدید برای تعامل با کارکنان و مشتریان و راه‌های جدید برای انجام کار روی بیاورند.

با این حال، پیچیدگی و محدودیت‌های سیستم‌های قدیمی و نگرانی‌ها نسبت به امنیت، مانع بزرگی برای شرکت‌ها در انتقال کامل به آینده دیجیتال شده است.

ما بر این باوریم که یک راه بهتر برای قدرت سازمانی دیجیتال وجود دارد. برای جلوگیری از تحولات دیجیتال و درک دیدگاه سیتریکس، این شرکت بر چهار استراتژی اصلی تمرکز می کند:

  • تبدیل شدن به رهبر در فضای کاری به عنوان یک سرویس (WaaS) با ارائه پلت فرم جامع و یکپارچه صنعت برای برنامه امن، داده‌ها و تحویل شبکه به عنوان یک سرویس در Citrix Cloud
  • تقویت رهبری و رشد در برنامه‌های کاربردی، مجازی سازی و تحرک.
  • به دست آوردن موقعیت رهبری شفاف برای راه حل‌های ارائه شبکه امن برای شرکت‌ها، ارائه دهندگان خدمات متوسط بازار و خدمات استراتژیک
  • تبدیل به یک راه حل ترجیح داده شده و مورد استفاده برای هماهنگ سازی و اشتراک گذاری فایل سازمانی (EFSS) برای کاربران تجاری در تمام بخش‌ها.

سیتریکس، راه حل‌های زیر را ارائه می‌کند که می‌توانید با توجه به نیاز سازمان خود آن‌ها را استفاده نمایید :

۱٫مجازی سازی نرم افزار و دسکتاپ

۲٫مدیریت جامع سیار(EMM)

۳٫سیستم به اشتراک گذاری فایل (EFSS)

۴٫شبکه

ما به مشتریان کمک می‌کنیم که آینده کار را با فراهم آوردن جامع ترین فضای کاری ایمن دیجیتالی که برنامه‌ها، داده‌ها و خدمات افراد را به کارآیی وفق دهد و همچنین توانایی IT برای اتخاذ و مدیریت محیط‌های پیچیده ابری را تسهیل دهند.
سیتریکس در سال ۲۰۱۶ درآمد سالانه ۳٫۴۲ میلیارد دلار داشت، راه حل‌های Citrix در بیش از ۴۰۰،۰۰۰ سازمان شامل ۹۹ درصد Fortune 100 و ۹۸ درصد از Fortune 500 استفاده می‌شود.

پیشینه رایانش ابری در داخل و خارج از کشور

کشورهای پیشرفته از رایانش ابری در حوزه‌های مختلف برای بهینه کردن سیستم کامپیوتری خود بهره گرفته‌اند. در این کشورها شرکت‌هایی که به start up معروفند و سرمایه چندانی برای شروع کار خود ندارند خدمات کامپیوتری که قرار است ارائه کنند به صورت یک سرویس از فراهم کنندگان رایانش ابری خریداری می‌کنند و به میزان استفاده خودشان هزینه پرداخت می‌کنند.

در این کشورها، سازمان‌های بزرگ به سمت رایانش ابری مهاجرت کرده‌اند که البته بنا به حساسیت اطلاعات سازمان، ابر خصوصی یا ابر عمومی را بکار برده‌اند. ناگفته نماند که درصد استفاده شرکت‌ها و سازمان‌ها از رایانش ابری در کشورهای پیشرفته رو به رشد است چراکه بستر مخابرات این کشورها پاسخگوی پیشنیازهای رایانش ابری به صورت وسیع است.
بر اساس تحقیقات موسسه گارتنر، انتظار می‌رود سرمایه گذاری در رایانش ابری تا سال ۲۰۱۴ به ۱۵۰ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۱۵ به ۲۲۰ میلیارد دلار برسد.
اخیراً سازمان‌های دولتی شروع به استفاده از معماری، بسترها و برنامه‌های رایانش ابری جهت تحویل خدمات و برآورده ساختن نیازهای زیرمجموعه خودکرده‌اند.

در ایران در دانشگاه‌ها و محیط‌های پژوهشی در حوزه رایانش ابری تحقیقاتی انجام شده است که بیشتر در محیط‌های دانشگاهی به رایانش ابری در بستر open source و در محیط‌های جدی و عملیاتی از نرم افزارهایی که باید خریداری شود مانند Citrix ، VMware Azure, و غیره بهره جسته‌اند. برای شرکت‌های startup هنوز جا نیفتاده است که استفاده از رایانش ابری و بهره جستن از خدمات اجاره‌ای چقدر در هزینه‌های آن‌ها صرفه جویی می‌کند و بیشتر شرکت‌های کوچک ترجیح می‌دهند تا از خرید تجهیزات برای خود استفاده کنند. سازمان‌های بزرگ و بانکها در زمینه رایانش ابری مطالعاتی کرده‌اند و در برخی موارد شاید نرم افزارهایی که در بستر رایانش ابری اجرا شود را به کاربرده‌اند. سازمان‌های بزرگ در ایران ترجیح می‌دهند از بستر اینترنت و ابر عمومی استفاده نکنند. البته در برخی سازمان‌ها دیده شده که نرم افزار خاصی را به صورت ابر عمومی که البته نه از بستر اینترنت بلکه از بستر یک شبکه خصوصی از فراهم کننده سرویسی تحویل بگیرند. درمجموع استفاده همه جانبه از رایانش ابری در ایران انجام نشده ولی در حال حاضر سازمان‌های زیادی در سطح کشور به سرعت در حال پیشروی در زمینه پیاده سازی ساختار رایانش ابری به صورت خصوصی در مجموعه داخلی خود می‌باشند.

پیاده سازی سیتریکس در ایران

Citrix در ایران روندی رو به رشد داشته و به زودی تعداد سازمان‌های بیشتری به این روند خواهند پیوست. امروزه در ایران تعداد اندکی از سازمان‌ها برای متمرکزسازی نرم افزارهای سازمانی خود به رویکردهای Citrix روی آورده اند و این روند در سازمان‌های دولتی و خصوصی ایران رو به رشد است. شرکت هوپاد با پیاده سازی جدیدترین نسخه سیتریکس می‌تواند امکان مدیریت ساده و مرکزی نرم افزارها را به سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی ارائه کند. مزایای سیتریکس برای سازمان‌ها ، کارایی بالا و کاهش هزینه را به همراه می آورد. به عنوان مثال سازمانی که در تمامی شهرهای ایران شعبه دارد و دارای ۳۰۰۰ کارمند می‌باشد، به منظور به روز رسانی یک نرم افزار ساده می‌بایست پروژه ای تعریف گردد و برای تمامی کاربران این سازمان در تمام شعب این به روز رسانی صورت پذیرد. در صورتیکه با وجود سیتریکس و مدیریت مرکزی نرم افزارها از یک پنل، به راحتی می‌توانید این به روز رسانی را انجام دهید و برای تمامی کاربران سراسر ایران این به روز رسانی به صورت همزمان انجام می‌پذیرد.

خدمات هوپاد در حوزه‌ی سیتریکس

Citrix XenApp محصولی است که Microsoft Remote Desktop Session Host  را با نام قبلی Terminal Services با پروتکل Citrix HDX گسترش داد.

خدمات XenApp و Remote Desktop به دپارتمان‌های فناوری اطلاعات اجازه می‌دهد تا برنامه‌های کاربردی ویندوز و منابع محاسباتی مرکزی را در یک مرکز داده ایمن مدیریت کنند.

کاربران می‌توانند به برنامه‌های Citrix XenApp از هر کجا و از کاربران غیر ویندوز دسترسی پیدا کنند.

citrix در ایران

یک محیط XenApp شامل سه بخش است:

  • یک سیستم عامل چند کاربره: ویندوز سرور مایکروسافت با قابلیت Remote Desktop Session Host اجازه می‌دهد تا چندین کاربر به طور مستقل دسترسی به یک سرور داشته باشند. کاربران می‌توانند به برنامه‌های کاربردی Citrix XenApp و یا دسکتاپ‌های مبتنی بر جلسه متصل شوند.
  • نرم افزار XenApp: XenApp برنامه‌های Remote Desktop Services و دسکتاپ را به دستگاه‌های کاربر از طریق پروتکل HDX گسترش می‌دهد. HDX از قابلیت‌های صفحه نمایش از راه دور، هدایت چندرسانه‌ای، هدایت USB و انواع مختلف قابلیت‌های دیگر، بسته به دستگاه کاربر فراهم می‌کند.
  • دستگاه‌های کاربران: به برنامه‌های کاربردی Citrix XenApp و جلسات را می‌توان توسط endpoint و با استفاده از یک نرم افزاری  به نام Receiver Citrix، دسترسی پیدا کرد. Receiver برای مجموعه‌ی بسیار وسیعی از کاربران و سیستم عامل هاست.

xenapp

  • Citrix XenDesktop

Citrix XenDesktop بستر نرم افزاری است برای مجازی سازی دسکتاپ (میز کار) کاربران سازمان که به آن‌ها امکان دسترسی و اجرای دسکتاپ‌ها از روی سرورهای مرکزی سیتریکس را می‌دهد. آن‌ها از هر دستگاهی و از هر کجا می‌توانند به این سرورها دسترسی داشته باشند.

Xen، بخشی از پروژه “The XenoServer wide-area computing project” در دانشگاه کمبریج بوده است. در سال ۲۰۰۳ اولین نمونه از Xen معرفی شد.

XenDesktop یک محصول توسعه یافته VDI (Virtual Desktop Infrastructure) است که توسط شرکت سیتریکس به فروش می‌رسد. کاربران توسط Citrix Receiver  به نرم افزارهای سازمانی خود متصل می‌شوند. نرم افزارها توسط XenApp مدیریت و تحویل کاربران می‌شوند.

XenDesktop به کاربران قابلیت کار از راه دور را می‌دهد که باعث کاهش هزینه‌های فناوری اطلاعات می‌شود. XenDesktop همچنین باعث افزایش امنیت در داده‌های سازمانی می‌شود چراکه داده‌ها دیگر روی سیستم‌های شخصی کاربران ذخیره نمی‌شود و تمامی اطلاعات و نرم افزارهای کاربران روی سرورهای سازمان قرار دارند.

XenDesktop با استفاده از “Desktop Delivery Controller”، تحویل و مدیریت دسکتاپ‌ها را مدیریت می‌کند. همچنین از چندین Hypervisor پشتیبانی می‌کنند از جمله XenServer ، Vsphere  ، Hyper-v و Acropolis که می‌توانند ماشین‌های مجازی بسازند و اجرا کنند.

XenDesktop می‌تواند دسکتاپ‌های ماکروسافتی، لینوکسی و سروری را با همان کیفیت فیزیکی ارائه کند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی گرافیک، بار کاری می‌تواند به صورت اختصاصی به واحد‌های پردازشی گرافیکی دسترسی یابد و از مزایای GPU-Accelerated گرافیک برخوردار شود.

xenapp and xendesktop در ایران

تاریخچه XenDesktop :

در سال ۲۰۱۶، سیتریکس نسخه ای را با نام XenDesktop Service را منتشر کرد. با این نسخه، سیتریکس تمامی اجزای Back-end در SaaS را ارائه و پشتیبانی کرد. دسکتاپ‌های مجازی می‌توانند در داخل سازمان یا ابرهای عمومی میزبانی شوند.

در سال ۲۰۱۷، سیتریکس نسخه‌ی دیگری به نام XenDesktop Essentials را منتشر کرد که اجزای Back-end را به عنوان سرویس و بارکاری دسکتاپ در ویندوز آژر (Azure) میزبانی می‌کند.

azure

ویژگی کلیدی XenDesktop:

Citrix HDX، مجموعه‌ای از تکنولوژی‌های مختلف شامل پروتکل  معماری محاسبه ریموت، فشرده سازی داده و هدایت چند رسانه‌ای به کاربر می‌باشد که قابلیت دسکتاپ‌های ریموت و مجازی را برای سیتریکس فراهم می‌آورد. HDX همچنین قابلیت استفاده از Skype for business  را برای کاربران فراهم آورده است.

استفاده از XenDesktop، به مدیران IT توانایی مدیریت و اعمال سیاست‌هایی مانند عدم دسترسی به پرینتر، غیرفعال شدن چند دسکتاپ و .. را می‌دهد.

لایسنس XenDesktop:

سیتریکس دو نوع لایسنس برای XenDesktop در نظر گرفته است. اولین مدل لایسنس، per-user  است که  به تعداد یوزرها لایسنس می‌دهد. یعنی یک یوزر از هر دستگاهی که بخواهد می‌تواند به سرور متصل شود. نوع دوم، لاسینس برای یک نوع دستگاه خاص است. یعنی هر تعداد کاربر از روی آن دستگاه می‌توانند به سرور متصل شوند.

تفاوت XenDesktop و XenApp:

XenDesktop محصولی است برای همراهی XenApp، این دو محصول همراه هم منافع زیادی را برای سازمان به ارمغان می‌آورند. XenApp بستری از نرم افزارهای مشترک بین کاربران را فراهم می‌کند در صورتیکه XenDesktop، دسکتاپ‌های مجازی منحصر بفرد به کاربران ارائه می‌کند که بین آن‌ها مشترک نیست.

  • NetScaler

NetScaler، کنترل کننده تحویل نرم افزار (ADC) است که باعث می‌شود نرم افزارها پنج برابر سریع‌تر برای کاربران اجرا شوند. همچنین قابلیت تعادل بار (load balancing) و Server Offloading را برای افزایش دسترس پذیری ارائه می‌کند.

سایت‌های ماکروسافت، eBay ، weather.com ، CNET و MasterCard از این میان پرطرفدارترین سایت‌هایی هستند که از Citrix NetScaler استفاده می‌کنند.  این محصول در هزاران شبکه به منظور بهینه سازی، امنیت و کنترل تحویل سرویس‌های ابری و افزایش سرعت تحویل به  کاربران نهایی پیاده سازی شده است.

NetScaler، به دو صورت دستگاه فیزیکی و نرم افزاری در دسترس می‌باشد. همچنین مدل pay-as-you-grow  در مدل نرم افزاری آن در میان مشتریانش بسیار محبوب است چراکه مشتریانی که پهنای باند رو به گسترشی دارند می‌توانند از این مدل خریداری نمایند.

سیتریکس در ایران

مزایای پیاده سازی NetScaler:

  • مدیریت ترافیک کاربران در لایه‌های ۴ و ۷
  • افزایش سرعت نرم افزارها تا پنج برابر
  • فشرده سازی (Compression)
  • Caching
  • امنیت پایدار نرم افزارها
  • کاهش هزینه‌های فناوری اطلاعات سازمان همزمان با افزایش کارایی
  • افزایش سرعت در SSL
  • نظارت بر نحوه کارایی نرم افزارها

امن افزار هـــوپاد، پیشرو در پیاده سازی Citrix در ایران

©HOOPAD Cloud Soloutions - 2024