رویکردهای جدید ابر خصوصی و عمومی در سال ۲۰۱۹

امروزه رایانش ابری تحول شگرفی در استفاده از اینترنت و شبکه های سازمانی ایجاد شده است، رایانش ابری هوپاد تغییرات جدیدی از لحاظ خدمات رسانی برای مشتریان خود اعمال کرده که باتوجه به شرایط اقصادی ایران فناوری رایانش ابری هوپاد به صرفه ترین روش استفاده از خدمات مطمئن و از راه دور در عین حال با کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری شناخته شده است.

همان طور که در مقاله های قبلی خود به مزایای استفاده از رایانش ابری هوپاد اشاره کردم سازمان‌ها به جای خرید سخت‌افزار، نرم‌افزار و… با هزینه‌های به‌مراتب کم‌تر، از طریق اینترنت به خدمات مورد نظر خود دسترسی پیدا می‌کنند. در این این فناوری، هر سازمان بر اساس نیاز های خود اقدام به خرید خدمات خواهد کرد و هزینه‌های آن را به‌شکل باورنکردنی و با هزینه‌ی بسیار کم‌تر نسبت به زمان خرید پرداخت می‌کند.

هرساله قابلیت و رویکردهای جدیدی به سیستم فناوری رایانش ابری اضافه می‌شود که در سال ۲۰۱۹ برخی از این موارد های شگفت انگیز را بررسی و تحلیل خواهیم کرد.

رویکردهای رایانش ابری هوپاد

رایانش ابری هوپاد بدون شک موجب توانمند شدن بسیاری از برنامه‌ها و خدمات تحت وب شده و علاقمندی به ارائه خدمات ERP از طریق اینترنت را مجدداً بر انگیخته است. اینگونه محاسبات این پتانسیل را دارند که روش استفاده از خدمات فناوری اطلاعات را دگرگون نمایند. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که ERP ارائه شده از طریق SaaS عملکرد بهتری نسبت به روش های سنتی عرضه خدمات فناوری اطلاعات داشته است. با این حال، توزیع یک خدمت پیچیدگی بیشتری در مقایسه با توزیع یک کالا دارد و این بدلیل ماهیت غیر مادی، یکپارچگی خدمات و اصل تک شلیک در مورد آنهاست. این مقاله به تعریف یک پلتفرم CoudERP می‌پردازد که مشتریان سازمانی می‌توانند در بستر آن نسبت به انتخاب خدمات تحت وب اقدام کرده و یک سیستم ERP منحصر به فرد را برای تأمین نیازهای مختص به خود سفارشی سازی کنند. پلتفرم CloudERP به دنبال آن است که انعطاف پذیری مستتر در استفاده از یک ERP کامل مشتمل بر چندین عرضه کننده را در اختیار کاربران سازمانی قرار دهد. همچنین این مقاله به چالش ترکیب خدمات تحت وب پرداخته و یک راهکار مبتنی بر وب برای خودکارسازی (اتوماسیون) فرایند سفارشی سازی خدمات ERP ارائه می‌دهد. روش ترکیب خدمات پیشنهادی بر مبنای مفهوم الگوریتم ژنتیک ساخته می‌شود و از دانش خدمات مبتنی بر وب (که از پلتفرم خدمات مبتنی بر وب استخراج شده اند)، و همچنین نظریه مجموعه دقیق نیز بهره گرفته است. یک نمونه اولیه از سیستم پیشنهادی روی پلتفرم Google App Engine ساخته شده تا فرایند ترکیب پیشنهادی، صحت سنجی شود. بر اساس نتایج آزمایشگاهی بدست آمده از اجرای این نمونه اولیه مشخص شد که روش ترکیب پیشنهادی، به شکل موثری جواب می‌دهد و پتانسیل زیادی برای پشتیبانی از یک پلتفرم CloudERP کاملاً کارآمد دارد.

رویکردهای جدید ابر خصوصی و عمومی در سال 2019

افزایش امنیت و کاهش ریسک‌های نگه‎داشت شبکه و سخت‌افزار داخلی

هر چند که مراکز داده‌های شرکتهای خدمات‌دهنده رایانش ابری از اهداف مورد علاقه نفوذگران است اما ناگفته نماند که این شرکت هوپاد با بهره‌گیری از متخصصین امنیتی خبره و تجهیزات امنیتی مناسب حداکثر تلاش خود را در امن نگاه داشتن داده‌های کاربران می‌کنند. همچنین در اکثر مواقع تهیه نسخه پشتیبان از سیستم‌عامل بر عهده شرکت خدمات‌دهنده می‌باشد.

دسترسی راحت و همیشگی به امکانات نرم‌افزار از سراسر جهان

کاربران قادرند در هر زمان با اتصال به اینترنت با هر دستگاهی از منابع اشتراکی رایانش ابری هوپاد استفاده کنند. قطع برق، آتش‌سوزی و بلایای طبیعی هر یک می‌توانند خدمات دهی سازمان را برای ساعتها و حتی روزها دچار اشکال کنند. اما در استفاده از رایانش های ابری چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

توسعه‌پذیری

پیش‌بینی نیازمندهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در هنگام برنامه‌ریزی بودجه سازمان در بسیاری از مواقع با خطا همراه است. حال آنکه در رایانش ابری هوپاد در مدت زمانی بسیار کوتاه، می‌توان خدمات را افزایش یا کاهش داد. برای مثال، اگر مراجعین وب‌گاه سازمان، بدلیلی از قبل پیش‌بینی نشده، چند برابر شوند، می توان از شرکت خدمات‌دهنده خواست تا منابع اختصاص داده شده به وب‌گاه را افزایش دهد.

استفاده از ابر های اختصاصی (Private Cloud)

مرکز داده‌های ابر هوپاد بطور خاص برای استفاده کارکنان یک سازمان طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند. بر خلاف ابر عمومی که در بسترهای مشترکی چون اینترنت خدمات دهی می‌کند، ابر اختصاصی تنها به شبکه(های) سازمان متصل بوده و افرادی که خارج از آن شبکه قرار دارند قادر به استفاده از منابع نمی‌باشند. مدیریت این ابر ممکن است توسط خود سازمان و یا شرکتی طرف قرارداد با سازمان انجام شود. معمولاً در مراکز داده‌های ابری اختصاصی، از طریق نرم‌افزارهای مجازی‌سازی همچون VMware ESX، Citrix Xen، Microsoft Hyper-V و Kernel-based Virtual Machine بر روی چند سرور قدرتمند، ده‌ها ماشین مجازی راه‌اندازی می‌شود.

انعطاف پذیری بالا

یکی از خصیصه های کلیدی رایانش ابری هوپاد، انعطاف پذیری آن می باشد. به این معنیست که سرویس رایانش ابری هوپاد به کاربران این امکان را میدهند که حتی زمانی که از سرویس خود استفاده میکنند نیز، منابع سرویس خود را افزایش یا کاهش دهند. یکی از آپشن های سرویس های کلاد، اضافه و کم کردن منابع به صورت اتوماتیک می باشد . به این معنی که هر زمان بازدید سایت یا نیاز سرویس شما از منابع افزایش یافت، سیستم به صورت اتوماتیک منابع تخصیص یافته به وبسایت شما را کم یا زیاد کند تا اطمینان حاصل کند که میزان منابع تخصیص داده شده به سرویس شما ، دقیقا همان مقداریست که سرویس شما نیاز دارد. اینها، تعریف این مدل کلاد است که آن را از دیگر مدل های رایانش که در آنها منابع اغلب به صورت کامل تخصیص یافته است ، جدا می کند (به عنوان مثال سرور های انفرادی) . در سرویس هایی که منابع به صورت کامل تخصیص یافته است، همیشه بخشی از منابع بی استفاده باقی می ماند اما در این مدل، همیشه از حداکثر منابع استفاده می شود. در سرویس های رایانش ابری ، کاربر تنها هزینه ی چیزی که استفاده می کند را می پردازد نه هزینه ی دیتابیس ، فضا و پهنای باندی که هیچگاه استفاده نخواهد کرد.

 

در این مقاله قصد داشتیم رویکردهای جدید ابر خصوصی و عمومی در سال ۲۰۱۹ را به صورت کلی مشخص و تا جای ممکن ویژگی های مورد نظر را تحلیل و بررسی کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد رایانش های ابری می‌توانید به بخش وبلاگ ما مراجعه کنید.

درباره‌ی admin

پست‌های مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.